Betonnen afsluiting: soorten, onderhoud en prijs

Een betonnen afsluiting wordt steeds vaker gekozen als tuinafsluiting. Het biedt dan ook heel wat voordelen. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende looks of afwerkingen. Kom in dit artikel meer te weten over de prijs en de mogelijkheden van beton als afsluiting. Zo ontdek je direct of het ook voor jou de beste optie is als omheining.

Wil je direct een tuinaannemer vinden, liefst in jouw regio? Via onze offertepagina ontvang je tot 5 gratis offertes.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs betonnen afsluiting

betonnen omheining

Het is moeilijk om een vaste prijs te plakken op een betonnen afsluiting. De kosten zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afwerking die je kiest en de afmetingen.

Gemiddeld kost een betonnen afsluiting ongeveer 80 euro per lopende meter voor een standaardhoogte van 180 cm. Wil je een beter overzicht van wat een betonnen omheining je in jouw geval gaat kosten? Vraag dan een offerte bij 1 of meerdere tuinaannemers.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen betonnen afsluiting

Een betonnen afsluiting heeft heel wat voordelen. Dat is ook de reden waarom het zo populair is. Zo heeft het een lange levensduur en is het verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Er zijn daarnaast nog enkele andere interessante voordelen aan een betonnen afsluiting.

Lange levensduur

Wil je zo lang mogelijk van een mooie tuinafsluiting genieten? Dan is een betonnen omheining een goede optie. Beton is namelijk een materiaal dat tegen een stootje kan en daarom heel erg lang meegaat.

Verschillende soorten betonnen afsluitingen + motieven en kleuren

Een tuinafsluiting bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je tuin. Juist daarom is het belangrijk om voor een mooi materiaal te kiezen. Misschien denk je dat beton kil en saai is, maar die gedachte is verkeerd.

Tegenwoordig zijn betonnen omheiningen namelijk ook verkrijgbaar in leuke kleurtjes en stijlvolle motieven. Er is bijvoorbeeld beton met houtlook. Het lijkt precies op echt hout, maar is veel duurzamer. Er zijn ook tal van andere stijlvolle opties.

Te versieren met bloembakken of klimplanten

Het is ook mogelijk om een betonnen afsluiting te versieren met bloembakken en klimplanten. Het materiaal is zo sterk dat het veel gewicht kan dragen.

Door je betonnen afsluiting te versieren met groen, krijgt het een meer natuurlijke uitstraling.

Weinig onderhoud

Eén van de grootste voordelen van een betonnen afsluiting is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt. Het volstaat om het eenmaal per jaar af te spoelen met de hogedrukreiniger.

Biedt veel privacy

Beton is een materiaal waar je niet door kan kijken. Daardoor biedt het je veel privacy én veiligheid. Met een betonnen tuinafsluiting kan je viervoeter of kind alvast niet zomaar de tuin verlaten.

Geluidsisolerend

Een betonnen omheining kaatst het geluid van buitenaf terug, want het kan niet door het materiaal passeren. Zo ervaar je minder geluidshinder en geniet je nog meer van je hof.

Soorten betonnen afsluitingen

betonnen afsluiting

Ben je er helemaal van overtuigd dat een betonnen afsluiting voor jou de beste optie is? Dan moet je natuurlijk nog de juiste uitvoering kiezen. We geven je hieronder een overzicht van de verschillende soorten betonnen afsluitingen.

Beton met houten afsluiting

Stoer en charmant combineren? Dat is mogelijk als je voor beton met houten afsluiting kiest! Het is een goede optie als je een lange levensduur van de gebruikte materialen belangrijk vindt en als je ook een gezellige sfeer in je tuin wil creëren.

Er is nog een ander voordeel van een beton met hout afsluiting. Je kan het makkelijk van look veranderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om goedkoper hout te vervangen door duurder hout na enkele jaren. De panelen van een nieuw kleurtje voorzien kan natuurlijk ook.

Betonplaten

Betonplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in diverse structuren. Als je graag een moderne look wil, kan je bijvoorbeeld kiezen voor vlakke betonplaten. Mag het wat opvallender zijn? Dan zijn platen met een mooie structuur een betere optie!

Het grote voordeel van betonplaten is dat het goedkoop is. Al hangt de prijs wel af van welke uitvoering je kiest. De platen worden vaak gecombineerd met betonpalen.

Betonplaten met houtstructuur

Hout is charmant en zorgt voor gezelligheid. Het is niet voor niets dat dit materiaal vaak gekozen wordt voor de tuinafsluiting. Maar er is één groot nadeel verbonden aan een houten omheining: het vergt veel onderhoud.

Als je voor een betonnen afsluiting kiest, heb je dat probleem niet. Maar dan mis je wel de charmante uitstraling. Daarom is het een goed idee om betonplaten met een houstructuur te laten plaatsen. Zo heb je het beste van beide werelden!

Betonplaten met een houtstructuur gaan bovendien langer mee dan hout, omdat ze veel steviger zijn. Daardoor bieden ze je ook meer privacy én veiligheid. Ze zijn ook veel goedkoper. Een uitstekend alternatief dus!

Onderhoud betonnen afsluiting

Beton heeft nauwelijks onderhoud nodig. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal niets hoeft te doen. Het materiaal is namelijk heel poreus, waardoor het na een aantal jaren al vuil kan ogen.

Om die reden is het aangeraden om een betonnen omheining om de zoveel jaar te reinigen. Het volstaat om de de afsluiting schoon te maken met de hogedrukreiniger.

Let op: vraag altijd eerst aan de leverancier of de tuinafsluiting ook daadwerkelijk met de hogedrukreiniger gereinigd mag worden. Zo voorkom je dat je een eventuele toplaag beschadigt.

Betonnen afsluiting impregneren

Het is ook mogelijk om je betonnen afsluiting te laten impregneren met een vocht- en vuilafstotend middel. Een goede optie als je de levensduur van je tuinafsluiting aanzienlijk wil verlengen. Door het beton van een beschermende laag te voorzien, kan je de afsluiting bovendien veel makkelijker schoonmaken. Het is dus zeker het overwegen waard!

Betonnen afsluiting plaatsen: vergelijk offertes

Voordat je een betonnen afsluiting laat plaatsen, is het belangrijk dat je zeker de juiste vakman uitkiest. Maar hoe doe je dat? Erg moeilijk is het niet! Je hoeft daarvoor enkel voldoende info in te winnen bij verschillende vakmannen én offertes met elkaar te vergelijken.

Vooral dat laatste is erg belangrijk. Aan de hand van een offerte krijg je een duidelijk overzicht wat een vakman je precies gaat kosten. En je hoeft daarvoor zelfs niet veel moeite te doen. Het opstellen van een offerte duurt namelijk maar een aantal minuutjes. Probeer het uit via onderstaand offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Tuinafsluiting - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type tuinafsluiting zoek je?

2*. Wat is de geschatte lengte van de tuinafsluiting

3*. Wat is de geschatte hoogte van de tuinafsluiting?

4*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.