Windscherm: soorten en prijs

Je wil meer privacy in je tuin om optimaal te kunnen genieten? Of je wil in ideale omstandigheden kunnen rusten, eten of iets anders? In elk van deze situaties biedt een windscherm de oplossing.

Wat zijn windschermen nu precies? Het woord zegt het zelf, het schermt je af van, of beter: beschermt je tegen de wind. Maar ook kan het een soort van afsluiting of omheining zijn. Kom hier alles te weten te over windschermen voordat je een keuze maakt.

Aarzel alvast niet om professioneel advies te vragen aan tuinexperts via onze offertepagina. Tegelijk kan je tot 5 gratis offertes ontvangen van lokale installateurs bij jou in de buurt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Prijs windscherm

windscherm

Wat betreft de verschillende soorten moet je een onderscheid maken tussen verplaatsbare en niet-verplaatsbare windschermen. Het beïnvloedt ook direct de prijs.

  • Verplaatsbare windschermen: ongeveer 180 euro per lopende meter.
  • Niet-verplaatsbare windschermen: vanaf 300 euro

Voordelen windscherm

Een windscherm is heel handig en heeft heel wat voordelen. In de eerste plaats biedt het bescherming tegen de wind. Daarnaast creëert het de nodige privacy.

Ook neemt het weinig ruimte in beslag. Het is geschikt voor onder meer het balkon, terras en andere plekken. Meer zelfs, een windscherm kan vrijwel overal geplaatst worden.

Laat je adviseren door tuinexperts

Soorten windschermen

Er zijn verschillende soorten windschermen. Je hebt verplaatsbare en niet-verplaatsbare windschermen. Bepaalde types zijn opgebouwd uit meerdere materialen. Er zijn oprolbare, uitschuifbare, uittrekbare en balkonschermen.

Het meest gekende materiaal voor windschermen is een speciaal soort textiel met een open structuur dat licht doorlaat, maar geen wind. Je hebt keuze tussen lichte en donkere kleuren. Als je graag meer privacy wil, kies je best voor een lichte kleur.

Er bestaan ook doeken die specifiek bedoeld zijn om een geborgen gevoel te creëren en dus inspelen op de troef van privacy. Deze windschermen zijn gemaakt van acryl. De relatief gesloten structuur zorgt dat je er niet doorheen kan kijken. Je vindt schermen van acryl in wit, zwart of antraciet, al bestaan er ook nog andere kleuropties.

Uittrekbaar windscherm

Een uittrekbaar windscherm leent zich perfect voor je tuin, veranda of balkon. Een uittrekbaar windscherm is handig als onder meer je vroeg in het voorjaar al wil genieten van de zon.

Dit type windscherm is heel onderhoudsvriendelijk, wat ideaal is als je gewoon zorgeloos wil kunnen genieten.

terras

Windschermen voor het terras hebben hetzelfde doel als alle andere soorten: bescherming bieden tegen en je ongestoord laten genieten van rust en privacy.

Het is heel eenvoudig te monteren, neemt niet veel plaats in en is enorm compact. Je rolt het uit wanneer je het gebruikt en schuift het na gebruik gewoon weer in.

Je kan voor je terras uit 2 soorten windschermen kiezen: een verticaal en een horizontaal uitschuifbaar windscherm. Een verticaal uitschuifbaar windscherm is extra handig voor je veranda of overkapping. Het scherm wordt tussen twee steunpilaren bevestigd en opgerold neemt het weinig ruimte in beslag.

Een horizontaal uitschuifbaar windscherm is breed en heel eenvoudig te monteren. Het scherm wordt vastgezet aan één zijde met muurbeugels en aan de andere kant met een metalen paal. De paal wordt dan in de grond vastgezet of vastgeschroefd op stevige grond.

windscherm terras

Strand

Op het strand zie je vaak windschermen die ons beschermen tegen de wind en zand. Dit soort windscherm is vaak vervaardigd uit geweven materialen en staat gespannen staat tussen 2 of meer dragers. Die dragers kunnen bestaan uit verschillende materialen, zoals houten stokken of metalen buizen. Door z’n flexibele structuur kan het bovendien makkelijk worden opgebouwd en terug afgebroken. Zo neem je altijd makkelijk mee naar het strand. Of, waarom niet: de tuin!

windscherm strand

Windscherm kopen en plaatsen

Eenmaal je voldoende geïnformeerd bent over de verschillende soorten windschermen kan je een keuze maken. Je bekijkt alle opties, vergelijkt en selecteert het scherm dat het beste bij jouw tuin- of ander project past.

Vervolgens kies je de kleuren en afmetingen. Wanneer je klaar bent met alles, kan je eindelijk overgaan tot aankoop. Voor installatie kan je voor elk type en in elke situatie beroep doen op een professionele vakman.

Windscherm kopen

Heb je een keuze gemaakt. Je kan een windscherm kopen via webshops of reguliere winkels. De installatie kan je gerust zelf doen of overlaten aan een bekwame installateur.

Windscherm plaatsen: vergelijk offertes

Voor het plaatsen van je nieuw windscherm kan je naargelang het type beroep doen op een ervaren installateur, tuinaannemer of andere expert. Via onderstaand formulier vind je snel en eenvoudig de juiste vakman in jouw regio voor deze klus.

Wat is het voordeel van offertes aanvragen? Je kan direct meerdere prijzen vergelijken op kostprijs, service en kwaliteit. Handig, toch?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Tuinafsluiting - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type tuinafsluiting zoek je?

2*. Wat is de geschatte lengte van de tuinafsluiting

3*. Wat is de geschatte hoogte van de tuinafsluiting?

4*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?

5. Beschrijf uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.