Tuinafsluiting prijzen: een overzicht

Een tuinafsluiting plaatsen kan je om uiteenlopende redenen. Misschien wil je meer privacy of vind je het beter voor de veiligheid van je kinderen en huisdieren. Of je wil de tuin een andere uitstraling geven. Wat je reden ook is, je wil graag een afsluiting die goed bij jouw huis past. In dit artikel vind je een overzicht van de tuinafsluiting prijzen. Zo kan je al een eerste inschatting maken van de opties binnen jouw budget.

Wil je een tuinaannemer in jouw regio vinden? Snel en eenvoudig meerdere offertes kunnen vergelijken? Dat doe je heel makkelijk via onze offertepagina.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Tuinafsluiting prijzen: overzicht

tuinafsluiting prijzen

De prijzen van de verschillende soorten tuinafsluitingen lopen alvast heel sterk uiteen. Het materiaal van de afsluiting is daarbij de absolute prijsbepalende factor.

Prijs tuinafsluiting per materiaal en lopende meter

Materiaal Prijs per lopende meter
Houten tuinafsluiting (afhankelijk per houtsoort) € 10 – 80
Betonnen tuinafsluiting Vanaf € 50
Draadafsluiting € 10 – 45
Steenkorven Vanaf € 150
Kunststof/composiet afsluiting Vanaf € 50
Haagplanten Vanaf € 5
Heidematten Vanaf € 7

Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat beïnvloedt de tuinafsluiting prijzen?

De prijs van een tuinafsluiting wordt beïnvloed door diverse factoren. Zoals reeds gezegd, is de materiaalkeuze een belangrijke factor. Ook de lengte en hoogte van de tuinafsluiting, de plaatsing zelf en de kwaliteit van de omheining beïnvloeden de tuinafsluiting prijs.

Kwaliteit en variaties soort tuinafsluiting

De kwaliteit en het materiaal van de tuinafsluiting hebben veel invloed op de prijs. Het aanplanten van haagplanten kost bijvoorbeeld een stuk minder dan de aanschaf van een hardhouten tuinafsluiting.

Niet alleen het soort materiaal, maar ook de kwaliteit van het materiaal speelt een rol. Er zitten veel kwaliteit- en prijsverschillen tussen de verschillende soorten tuinafsluitingen. Vaak gaan duurdere materialen langer mee of vragen ze minder onderhoud. Het is zeker iets om mee in overweging te nemen.

De materiaalkeuze heeft niet alleen invloed op de prijs, maar is ook bepalend factor voor het uitzicht van je tuinafsluiting. Wil jij graag je vergezicht behouden? Dan is een draadafsluiting iets voor jou. Met dit type omheining heb je wel minder privacy.

Voor een natuurlijke afsluiting kan je opteren voor onder meer haagplanten. Deze vereisen wel regelmatig onderhoud. Een landelijke uitstraling creëer je met houten tuinschermen of met heidematten.

Steenkorven kan je opvullen met stenen of ander vullend materiaal. Ze nemen echter veel ruimte in beslag, dus je moet hier wel de nodige ruimte voor voorzien.

Een klassieke uitstraling bereik je met een sierhek. Daarbij kan je zoveel of zo weinig decoratie toevoegen als je zelf wil. Dit type tuinafsluiting is dan ook geschikt voor heel veel tuinen.

Afmetingen afsluiting

De lengte en hoogte van de tuinafsluiting beïnvloeden uiteraard ook de prijs. Een lange omheining kost misschien meer, maar de prijs per lopende meter zal lager liggen. Als je kiest voor steenkorven zal niet alleen de lengte, maar ook de diepte van de tuinafsluiting de prijzen beïnvloeden.

Wil je zowel je voor- als je achtertuin voorzien van een omheining? Dan kan het voordelig zijn om dit in één keer te laten uitvoeren. Zo kan een vakman je een scherpere prijsofferte aanbieden, omdat hij maar één keer langs hoeft te komen.

Locatie en moeilijkheidsgraad werken

Als je de tuinafsluiting door een vakman laat plaatsen, zal de locatie en de moeilijkheidsgraad van de werken ook zeker de prijs bepalen.

Een eenvoudig te plaatsen afsluiting is minder arbeidsintensief en zal dus minder kosten. Het is dus van belang hoe makkelijk de tuinaannemer bij de plek van de omheining geraakt. Maar ook de moeilijkheidsgraad van de daadwerkelijke plaatsing van de afsluiting speelt mee.

Sommige omheiningen moeten bijvoorbeeld in de grond verankerd worden met beton. Dat kost meer tijd en vereist meer werk dan een omheining waarbij dit niet hoeft. Wat het totale prijskaartje beïnvloedt.

Accessoires en eventuele decoratie

Met de materiaalkeuze alleen ben je er nog niet. Het kan goed zijn dat je nog wat extra’s aan je tuinafsluiting wil toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tuinpoort, het toevoegen van extra versiering op het hekwerk of een extra doek om meer privacy te creëren.

Hou er rekening mee dat elk extra accessoire of stuk decoratie ook zal doorwegen op de totaalprijs. Je zal dus altijd een afweging moeten maken tussen de extra kosten en de meerwaarde die het accessoire of de decoratie aan jouw tuin toevoegt.

Plaatsing tuinafsluiting

Voor de plaatsing van de tuinafsluiting moet je ook nog extra kosten rekenen. Gemiddeld mag je uitgaan van zo’n 15 euro per lopende meter, maar de prijzen per vakman kunnen sterk verschillen.

Het type omheining dat je kiest zal daarin zeker meespelen. Het plaatsen van een schutting die met beton in de grond verankerd moet worden, is arbeidsintensiever dan het plaatsen van haagplanten. Dit zal de vakman bijgevolg doorrekenen in de prijs voor plaatsing.

Spreek alvast met de tuinaannemer op voorhand goed af welke werken en materialen wel of juist niet in de prijs inbegrepen zullen zijn. Zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan.

plaatsing tuinafsluiting

Tuinafsluiting prijzen: offertes vergelijken loont

Heb je al een idee welk type tuinafsluiting het beste bij je tuinplannen en binnen je budget past? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een professionele tuinaannemer die de afsluiting vakkundig kan plaatsen.

Je doet er alvast goed aan om offertes op te vragen bij meerdere vakmannen. Juist omdat de prijzen per tuinaannemer behoorlijk kunnen variëren, is dit een kostenpost waar je flink op kan besparen.

Het loont dus zeker de moeite om prijsoffertes te vergelijken. Zo kan jij straks zo voordelig mogelijk genieten van je perfect omheinde tuin.

Via onderstaand formulier ontvang je direct offertes van meerdere vakmannen tegelijk. Ga nu aan de slag en ontvang al binnen enkele dagen advies en prijsoffertes op maat van tuinaannemers in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Tuinafsluiting - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type tuinafsluiting zoek je?
2*. Wat is de geschatte lengte van de tuinafsluiting
3*. Wat is de geschatte hoogte van de tuinafsluiting?
4*. Wanneer wens je de werken te laten uitvoeren?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.